Turkka, autonkuljettaja

Miten kauan olet työskennellyt Kuortilla?

Neljä ja puoli vuotta.

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Olin töissä RAY:llä ja kaipasin lisää työtunteja, kun tähän työhön haettiin työntekijää.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Ajan taksia ja tilauskuljetuksia, joita Liutun puolelta tulee. Lisäksi tehtäviin kuuluu esimerkiksi asiakkaiden hakua lentokentiltä. Olen ajanut pelkästään yövuoroja kohta pari vuotta.

Mikä on työssäsi parasta?

Asiakkaat. 95 prosenttisesti kaikki sujuu ihan ilman mitään ongelmia. Koska ajan taksia öisin, asiakkaiden joukossa on runsaasti esimerkiksi viihteelle lähtijöitä tai sieltä tulijoita.

Entä haastavinta?

Tähänkin täytyy sanoa asiakkaat. Toisinaan asiakas voi esimerkiksi nukahtaa tai voi sattua jotain muuta henkisesti tai fyysisesti koettelevaa. Yövuoroja olen tehnyt jo pitkään, joten se ei sinänsä tuota ongelmia, vaan tuntuu jo luontevalta. Vuorot ovat kuitenkin pitkiä, joten töissä menee melkein koko päivä.

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Jokainen auto ajaa aina tiettyjä kellonaikoja, ja itse ajan aina samaa autoa. Vuoroni on 18.45-6.15. Tällä hetkellä työvuorojen suhteen on kokeilussa rytmi 2 yötä ja 2 vapaapäivää vuorotellen. Tämä on hyvä systeemi, koska työvuoronsa tietää jo pitkälle etukäteen.

Millaisissa työtehtävissä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Koulutukseltani olen valokuvaaja, ja minulla on lisäksi koulutusta graafiselta alalta. Saattaa siis olla, että olen näiden alojen työtehtävissä. Jollei sitten esimerkiksi taksilupien vapautumisen myötä tänne tule tarvetta vaikkapa nettisivujen kokoaikaiselle ylläpitäjälle.

Mitä arvostat Kuortissa työnantajana?

Eteenpäin mennään koko ajan, kehitystä tapahtuu, eikä junnata liikaa paikallaan.

Mitä haluaisit sanoa sivuston lukijoille?

Taksinkuljettajan ammatti on kohtaamisia vauvasta vaariin, ja se antaa näkökulmaa elämään.

Kommentit

Kommentoi