Kuortti yhtiöiden historia lähtee vuodesta 1969. Tuolloin ahkera karjalaispoika Raimo Kuortti (1934-2012) oli saanut tavaraliikenneluvan kuorma-autolle useiden anomusten jälkeen ja yritystoiminta saattoi alkaa. Aikanaan mukaan yrityksen toimintaan tulivat Helvin ja Raimon pojat Veli-Matti (1962-2007) ja Jussi (1960), ensin ajamaan ja sittemmin myös ottamaan vastuuta yrityksestä. Liiketoiminta kasvoi vuosien myötä myös lukuisten yritysostojen kautta.

Tänä päivänä, vuonna 2017, Kuortti yhtiöt koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta: liikenteestä ja logistiikasta sekä kiinteistö- ja tilapalveluista. Liikenteen ja logistiikan muodostavat Liuttu, osaomistus- ja kumppanuustaksiyhtiöt sekä protopaja TM-lähettipalvelu. Kiinteistö- ja tilapalvelut muodostuvat Domino Tavarahotellista sekä kiinteistö- ja asuntoyhtiöistä.

Tällä sivustolla esittelemme Kuortti yhtiöiden historiaa ja nykypäivää sanoin ja kuvin. Emme kuitenkaan tyydy kertomaan tätä tarinaa vain omasta näkökulmastamme, vaan lähdemme kokeilemaan aivan uutta tapaa tallentaa yrityshistoriaa. Koska juuri sinun muistosi ja kokemuksesi Kuortista on meille korvaamattoman tärkeä, haluamme ottaa myös sen osaksi kertomustamme Kuortin vaiheista.

Toivotamme siis jokaisen lukijan tervetulleeksi mukaan osallistumaan sivuston rakentamiseen: jaa kanssamme oma tarinasi, muistosi tai kokemuksesi Kuortti yhtiöistä. Näin saamme luotua sivuston, joka elää, kasvaa ja päivittyy kävijöiden myötä. Sivustoa täydennetään aktiivisesti myös meidän toimestamme. Nyt käsillä on vasta ensimmäinen versio, johon päivitämme lähiaikoina lisää historia-artikkeleja, työntekijäesittelyjä ja blogikirjoituksia.

Lämpimästi tervetuloa sivustollemme — lukemaan ja osallistumaan!

Lisätietoja:

Projektitutkija Annika Nieminen,  p. 0503251685, [email protected]