Aki, taloushallinnon harjoittelija ja entinen pakettiautonkuljettaja

Miten kauan olet työskennellyt Kuortilla?

Ensimmäisen kerran olen tullut Liutulle töihin heinäkuussa 2014, ja siitä asti ollut täällä töissä enemmän tai vähemmän. Aluksi olin vuoden verran kuriirikuskina Ups-paketteja kuljettamassa. 2015 syksyllä aloitin liiketalouden opinnot Hämeen ammattikorkeakoulussa, mutta jatkoin kuljettajan työssä aina lomilla. Tässä tehtävässä aloitin nyt kesäkuun alussa.

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Laitoin jo ennen joulua viestiä, että olisiko tänne mahdollista päästä suorittamaan liiketalouden harjoittelua, ja paikka järjestyi.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Tällä hetkellä työnkuvaan kuuluu kahden toimistotyöntekijän, Evitan ja Tarjan, töitä: kun toinen on lomalla niin teen hänen tehtäviään, kuten ostolaskujen kierrätystä, tiliöintiä, taksikuskien kuittipussien purkamista, myyntilaskujen tekemistä ja viikkolaskujen tekemistä maanantaisin.

Mikä on työssäsi parasta?

Tämä on ensimmäinen taloushallinnon työni, ja on hyvä päästä näkemään, mitä täällä oikeasti tapahtuu. Myös se, että olen harjoittelun ajan palkallisessa työsuhteessa, on hieno juttu.

Aiemmassa työssäni parasta oli se, että olen aina pitänyt autolla ajamisesta. Ensin ajoin Tampereen kaupungissa, myöhemmin sitten maakunnissa sekä Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Entä haastavinta?

Kaikki on uutta asiaa, joten sisäistettävää tietoa on paljon.

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Tulen kahdeksan aikoihin töihin, avaan tietokoneen ja luen sähköpostit. Työtehtävät riippuvat siitä, onko lomalla Evita vai Tarja. Esimerkiksi nyt Tarjan ollessa poissa katson ostolaskut ja teen tiliöinnit Liutulle ja taksiyhtiöille. Sitten teen esimerkiksi taksipussien purkua ja taksiyhtiöiden ajamiskirjanpitoa.

Millaisissa työtehtävissä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Toivottavasti taloushallinnon työtehtävissä. En tiedä vielä tarkkaan, millainen tuleva työtehtäväni voisi olla, mutta se varmasti selkiytyy tässä kesän ja viimeisen kouluvuoden aikana.

Mitä arvostat Kuortissa työnantajana?

Esimerkiksi Ups-kuljettajissa on paljon nuoria, ja mielestäni on hienoa, että rohkeasti palkataan nuoria töihin. Työnantajana tämä on luotettava, reilu ja joustava.

Mitä haluaisit sanoa sivuston lukijoille?

Kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti ja rohkeasti monenlaisia töitä! Itsekin olen ennen tänne tuloani esimerkiksi myynyt vitamiineja ja ollut tehtaalla liimanpakkaajana. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä, ja pääsee näkemään erilaisia juttuja.

Kommentit

Kommentoi