Isän mukana huoltotöissä. Kuvassa Veli-Matti, Raimo ja Scania.

Kuortti yhtiöt on ollut vahvasti perheyritys alkutaipaleelta lähtien. Raimo Kuortin perustaessa yritystä 1960-luvun lopulla perheen pojat Jussi (1960) ja Veli-Matti (1962-2007) olivat alle kymmenvuotiaita ja saivat siis kasvaa rinta rinnan perheen yrityksen kanssa. Autot ja tekniikka kiinnostivat, ja isän mukana töissä oltiin innokkaasti. Heti kun ajokortti saatiin taskuun, niin päästiin mukaan myös ajohommiin. Koulussa käytiin päivisin, ja iltaisin ja viikonloppuisin ajettiin. Kyydissä oli esimerkiksi Saarioisen eineksiä ja muuttokuormia.

Jussi (vas.) ja Veli-Matti töissä kuljetussuunnittelun parissa 1990-luvulla. Reittioptimointi ja kuljetustarjousten teko edellytti seinätaktiikkaa.

Jussi kasvoi yrityksessä myös taloushallinnon ja palkkahallinnon maailmaan 16-vuotiaasta lähtien: hän teki vuosi-ilmoituksia ja laski palkkoja. Veli-Matti taas tuli yrityksen palvelukseen täyspäiväisesti vuonna 1984, jolloin toteutettiin M. Säterin yritysosto. Jussi siirtyi vieraalta kokonaan omaan yritykseen töihin hieman tämän jälkeen, kun Matti kaipasi apua kasvaneen yritysostojen ja palvelutarjonnan laajentumisen myötä kasvaneen yrityksen hoitamisessa. Raimon vastuulla taas olivat kaluston huollot ja korjaukset. Varsinainen osakeyhtiön omistajuuden vaihdos toteutettiin useammassa eri vaiheessa vuosina 1986-1990.

Vaikka vastuu yritystoiminnasta oli jo siirtynyt seuraavan sukupolven harteille, säilytti Raimo edelleen kiinnostuksen yrityksen toimintaan, ja olikin tuttu näky halleilla ja terminaalilla.

Vuosikymmenen yleisartikkeli

Kommentit

Kommentoi