Henri, pakettiautonkuljettaja

Miten kauan olet työskennellyt Kuortilla?

Aika lailla tasan vuoden.

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Olen pienestä pitäen halunnut autonkuljettajaksi. Opiskelin Hervannassa ammattikoulussa logistiikkaa ja yksi luokkalainen oli työssäoppimassa täällä. Hän sai myös oppisopimuspaikan ammattikoulun viimeisen vuoden ajaksi. Päätin sitten soittaa ja kysyä, löytyisikö myös minulle oppisopimuspaikka. Ensin ei voitu luvata varmaksi, vaan pyydettiin soittamaan myöhemmin uudelleen. Tein niin ja sain heti kutsun haastatteluun, ja työt aloitin seuraavana maanantaina.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Päivän kulku riippuu hieman siitä mitä lenkkiä ajaa. Jos ajan Tampereen lenkkiä, tulen töihin 10-10.30, jolloin aletaan purkaa yhdistelmiä ja lastata omia autoja. Tai sitten jos ajetaan ruokakuljetuksia, töihin tullaan 8-9 aikaan, haetaan ruoat ja ajetaan kuljetuksia päiväkoteihin.

Mikä on työssäsi parasta?

Tietynlainen itsenäisyys ja vapaus toteuttaa itseään: lenkillä ajaessa saa itse päättää missä järjestyksessä työtä tekee. Työ on vaihtelevaa ja jokainen päivä on erilainen.

Entä haastavinta?

Välillä on kiire.

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Ensin lastataan autot ja sitten lähdetään jakamaan. Tietyillä lenkeillä saatetaan tulla jo kuuden aikaan töihin, tällöin edellisenä päivänä tulleet tavarat odottavat häkeissä, ja samalla periaatteella ne lastataan ja lähdetään jakamaan.

Millaisissa työtehtävissä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Toivoisin ajavani yhdistelmää eli isoa autoa.

Mitä arvostat Kuortissa työnantajana?

Liuttu työllistää paljon nuoria, se on mielestäni hienoa.

Mitä haluaisit sanoa sivuston lukijoille?

Täällä on tosi hyvä työilmapiiri. Itse olen jo toisen polven kuorttilainen, eli isä aloitti melkein tarkalleen samanikäisenä täällä Kuortilla autonkuljettajana ensimmäisessä kuljetusalan työpaikassaan. Jatkuvuuden huomaa siitä, että isä on ajanut melkein samanlaisia ruokalenkkejä kuin minä nyt.

Kommentit

Kommentoi