Annika, projektitutkija

Annika, projektitutkija

Miten kauan olet työskennellyt Kuortilla?

Aloitin työt projektitutkijana kesäkuun alussa.

Miten olet päätynyt nykyiseen työtehtävääsi?

Olen valmistunut yliopistosta yhteiskuntatieteiden ja filosofian maisteriksi ja tehnyt useita erilaisia projekteja historian parissa museomaailmassa. Edellisessä työssäni pääsin tekemään samantyylistä verkkosivuprojektia, joten tämä työtehtävä sopi minulle hyvin.

Kuljetusala ei ollut minulle ennestään kovinkaan tuttu juttu, mutta olen ollut todella innostunut päästessäni tutustumaan siihen ja näkemään esimerkiksi miten monipuolisia työtehtäviä ja innostuneita työntekijöitä alalta löytyy.

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Projektiin kuuluu kuortinhistoria.fi-verkkosivuston sisällöntuotanto ja sen koordinointi, muistojen kerääminen niin haastattelujen, kirjoitusten kuin esineidenkin muodossa sekä facebook- ja instagram -tilien hallinnointi.

Mikä on työssäsi parasta?

Työni on hyvin monipuolista, ja olen päässyt näköalapaikalta tarkastelemaan kuljetusalan kehityskaarta innovatiivisen ja tulevaisuuteen katsovan yrityksen näkövinkkelistä. Saan työssäni tavata monenlaisia, alalla toimivia ja toimineita ihmisiä, ja nämä keskustelut ovat paitsi rikastuttaneet tietojani kuljetusalasta, myös olleet todella hienoja ja liikuttaviakin kokemuksia. Lisäksi on tietenkin upeaa syventyä siihen, miten sinnikkäällä työllä yhden miehen kuljetuspalvelusta on rakennettu tämän päivän Kuortti yhtiöt.

Entä haastavinta?

Haastavuus nousee ehkä myös työn monipuolisuudesta: on hallittava monenlaista osasta yhtä aikaa. Koen tämän kuitenkin positiivisena haasteena, joka tuo työhön mielekkyyttä.

Millainen on tyypillinen päiväsi?

Päivät vaihtelevat niin paljon, että tähän on kyllä aika vaikea vastata. Tyypillinen päiväni alkaa kuitenkin aina sähköpostin lukemisella. Sitten ulkoilutan koiran ja käyn töiden kimppuun. Yleensä työskentelen puolet päivästä kotona esimerkiksi pitäen yhteyttä haastateltaviin, kirjoittaen sivuston sisältöä ja päivittäen sivustoa ja somea. Vehnämyllynkadulla hallien toimistotilassa sijaitsee työhuoneeni, jossa sitten tapaan ihmisiä ja tutustun aineistoon, kuten valokuviin. Tosin usein haastatteluja tehdään myös muualla kuin toimistossa, eli työ on aika liikkuvaa. Jonain päivänä saatan olla Kokkolassa, toisena taas Leivon leipomon kahvilassa tapaamassa haastateltavaa.

Millaisissa työtehtävissä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Projektityö sopii minulle, eli saattaa hyvinkin olla, että teen edelleen historiaan tai yhteiskunnallisiin asioihin liittyviä projekteja. Välillä vähän haikailen opetustyöhönkin, johon minulla myös on pätevyys. Moni muukin asia kiinnostaa aina teologiasta psykologiaan, joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tapaan pitää mielen avoimena uusille jutuille ja mahdollisuuksille.

Mitä arvostat Kuortissa työnantajana?

Arvostan suuresti sitä, että halutaan olla edelläkävijöinä, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kokeilemassa uusia tapoja tehdä asioita. Hyvänä esimerkkinä tämä historiaprojekti, jota halutaan tässä vaiheessa tehdä verkkosivuston muodossa ja yhteistyössä kaikkien lukijoiden ja aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Haastattelujen myötä minulle on myös muodostunut selvä kuva siitä, että täällä halutaan antaa ihmisille tilaisuuksia, esimerkiksi tarjota nuorille mahdollisuus päästä kiinni ensimmäiseen työpaikkaan. Tämä on mielestäni hurjan hieno juttu, sillä nykypäivänä juuri sen ensimmäisen tilaisuuden saaminen ilman työkokemusta voi olla vaikeaa. Työpaikkojen luomiseen on täällä todellista intoa.

Mitä haluaisit sanoa sivuston lukijoille?

Toivon kovasti, että mahdollisimman moni innostuu jakamaan omia muistojaan täällä verkkosivustolla! Kirjoita vaikka yksi virke tai jaa pelkkä valokuva: lupaan, että innostumme jokaisesta lähetetystä viestistä. Tämä on mielestäni upea, uusi tapa koota yrityshistoriaa useammasta näkökulmasta.

Kommentit

Kommentoi

2017-07-25T19:30:17+03:00 Categories: Töissä Kuortilla|